Ortognatik Cerrahi

Ortognatik Cerrahi

Ortognatik cerrahi, çoğunlukla yetişkin insanlarda, alt ve üst çenenin birbirine normal bir şekilde konumlanmadığı veya dişlerin kapalı konumda bile birbirleri ile uyum içinde olmadığı, çene yapısı ve diş pozisyonlarının olması gerekli noktalara alınması kaydırılması gibi tedavi için yapılan cerrahi işleme denir.

bursa ortognatik cerrahi, bursa ortognatik cerrahi tedavisi, ortognatik cerrahi bursa, osmangazi ortognatik cerrahi,
Ortognatik Cerrahi Nedir? 

Çene bölgesi vücut için hayati öneme sahip noktalardan bir tanesidir. Yemek yeme, konuşma, nefes alma, mimik, tat ve koku alma gibi birçok yaşamsal faaliyetin bir arada yapıldığı bir bölgedir. Anatomik olarak ise de yüzün yarıdan fazlasını oluşturan bölümdür.

Tedavi süreci planlanmadan önce kişinin kafa grafileri detaylı bir şekilde çekilir. Sonrasında detaylı bir süreç planlaması için ortodonti uzmanı ve uzman diş hekimi tarafından yapılacak değerlendirme ile tedavi safhasına geçilebilir.

Ortognatik cerrahide amaç diş ve çenelerin olabildiğince en iyi konuma gelmelerini sağlamaktır.

bursa ortognatik cerrahi, bursa ortognatik cerrahi tedavisi, ortognatik cerrahi bursa, osmangazi ortognatik cerrahi,

İdeal durumda üst çene alt çeneyi belirli bir oranda örter. Alt çenenin ne çok geride ne de çok ileride yer almaması gerekmektedir. Aynı zamanda alt ve üst çene yüzün tam ortasına konumlanmıştır. Çenelerde mevcut olan uyumsuzluk oldukça fazla ise sadece dişleri düzelterek istenilen ideal görüntüye ulaşılamayabilir.

Ortognatik Cerrahi İle Ortodontik Sorunlarınıza Son Verin.
Ortognatik Cerrahi Hangi Durumlarda Uygulanır?

Ağız ve çene bölgesinde ileri düzey iskelet bozukluğu olan kişilere uygulanan ortognatik cerrahi, yetişkinlerde de kemik gelişimin geç kaldığı durumlarda mevcut durumu düzeltici bir tedavi yöntemi olarak değerlendirilmektedir.
Genel olarak hangi durumlarda ortognatik cerrahiye başvurulduğunu listelemek gerekirse;

  • Alt ve üst çene pozisyonları karşılıklı olarak uyumsuz olan ve senkron bir şekilde kapanışa sağlamayan hastalarda,
  • İleri seviyede kapanma sorunlarıyla birlikte çiğneme, konuşma gibi fonksiyonlarda yaşanan olumsuzluklar ve bu durumların bağlısı solunum sıkıntıları yaşamaya başlayan hastalarda uygulanmaktadır.
Ortognatik Cerrahinin Aşamaları Nelerdir?
  • Planlama,
  • Ortodontik tedavi ile beraber diş bölgesinde gerekli görülen düzenlemenin yapılması (yaklaşık olarak 1-2 yıl)
  • Cerrahi planlama ve devamında cerrahi uygulamalar (yaklaşık 1 ay)
  • Gerekli görüldüğü takdirde son olarak ortodontik tedavi ile sürecin sonlanması (hastalığın ve hastanın durumuna göre değişiklik göstermekle birlikte yaklaşık olarak 6-12 ay)
bursa ortognatik cerrahi, bursa ortognatik cerrahi tedavisi, ortognatik cerrahi bursa, osmangazi ortognatik cerrahi,
Ortognatik Cerrahi Nasıl Uygulanır?

Ortognatik cerrahinin ilk aşaması yaklaşık olarak 1-2 yıl sürmesi planlanan ortognatik tedavi sürecidir. Cerrahi safhaya geçmeden evvel dişler bölgesinde bulunan aksaklıkların düzeltilmesi gerekmektedir. Bu kısım diş teli tedavisi uygulanarak yapılabilir. Diş teli tedavisiyle dişler olması gereken konumlara getirilir ve çene eskiye oranla daha sağlıklı kapanması sağlanır.

Ortognatik tedavi süreci tamamlandıktan sonra hasta çene cerrahıyla buluşur ve gerekli bilgilendirmelerle birlikte muayene yapılır. Yapılan bilgilendirmeler ışığında hastanın da onayı ile cerrahi müdahale süreci başlar.

Ortognatik cerrahi müdahale işlemi sonrasında yaklaşık olarak 1 aylık bir iyileşme süreci başlayacaktır. Bu iyileşme sürecinden sonra da sadece geriye 6 – 12 ay süreli olan ortodontik tedavi süreci kalacaktır. Son kısımda planlanan ortodontik tedavi, yapılan tüm işlemlerinin kalıcılığının sağlanması maksadıyla olan bir tedavidir.

Ortognatik Cerrahi Ameliyatın Avantajları Nelerdir?
bursa ortognatik cerrahi, bursa ortognatik cerrahi tedavisi, ortognatik cerrahi bursa, osmangazi ortognatik cerrahi,

İlk muayenede hastanın talep ve beklentileri alınır. Fonksiyonel noksanlıkları da içermesine karşın daha ziyade estetik kaygılar münasebetiyle dile getirilmektedir.

Yapılan tedavi, hem yaşamsal fonksiyonların daha sıhhatli oluşması adına yardımcı olacak şekilde planlanmakta hem de estetik olarak ideal kapanları da sağlayarak hastanın sosyal ve psikolojik olarak kuvvetlenmesine yardımcı olacak niteliktedir.

Yapılan işlemler sonucunda, çene kapanışlarının ideal pozisyona gelmesi, dişlerin istenilen yerlerde olması ile yemek yeme ve solunum faaliyetlerinin normale dönmesi hastanın görünümünde olumlu sonuçlar yaratacaktır. Bu olumlu sonuçlarda yaşam konforunun artmasını sağlayacaktır.

Ortognatik Tedavi Hastaya Ne Katar?

Ortognatik tedaviler, yaşam fonksiyonlarındaki iyileşme münasebetiyle her şeyden önce hastaların yaşam kalitesinin artmasına katkı sağlar. Daha sonrasında ise estetik kaygıların ortadan kalkmasıyla özgüven anlamında katısı vardır.

Bunların dışında ayrıca;

  • Daha estetik bir gülüş,
  • Diş dizilimlerinde ve çene kapanışlarında daha ideal bir görüntü,
  • Yaşamsal fonksiyonlar olan çiğneme, konuşma ve soluk alıp verme işlemlerinde düzelme,
  • Bütün bunlarla bağıntılı olarak olumlu psikolojik etki.
Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Çene ameliyatı ne kadar?

Ortognatik cerrahi işlemler ortognatik tedavi ve sonrasında planlanan ortodontik tedavi süreçleriyle bir bütün olarak uygulanmaktadır. Uzman diş hekimi ve çene cerrahı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda her işlem ve uygulama kişinin sahip olduğu rahatsızlık ve şikâyet bazlı ilerlemektedir. Bu sebeplerle yapılan tüm işlemler kişiye özgü bir plan dahilindedir. Bu durumda kişisel bir fiyatlandırma olmasına sebebiyet vermektedir. Fiyatlandırma hususunda detaylı ve doğru bilgiye erişim için mutlaka uzman bir diş hekimi ve çene cerrahı tarafından yapılan muayene sonucu kıymetlendirilmelidir.

Ortognatik cerrahi ne kadar sürer?

Diş konumlarında bulunan problemin tedavi edilme süresine göre genel tedavi süreci de değişiklik göstermekle birlikte yaklaşık olarak 1,5 – 3 sene arasında bir zaman sürmektedir.

Çene ameliyatı kaç saat sürüyor?

Hastanın talepleri ve rahatsızlığında seviyesiyle beraber zaman değerlendirildiğinde yapılan tedavi planlamasına göre tek ve çift çene operasyonları 1,5 – 4 saat aralığında sürmektedir.

Çene ameliyatı ne kadar sürede iyileşir?

Hastalığın türüne göre değişiklik göstermekle birlikte yaklaşık olarak 3 – 6 hafta arasında iyileşme süresi öngörülmektedir.

Çene estetiği kimlere yapılır?
  • Alt çene bölgesinin önde olması şikâyeti olanlar,
  • Alt çenenin üst çeneye göre geride kalması hususunda şikâyeti olanlar,
  • 18 yaşını geçmiş bireylerde, çene eklem ve iskelet yapısı ile alakalı problem yaşayanlar,
  • Alt çene de simetri sıkıntısı yaşayanlar ile çoğunlukla sağa ve sola doğru konumlanmış olanlar,
  • Çene ucunun ideal olana göre ileride ya da geride konumlanmış olması,
  • Konuşma hususunda ve özellikle de çiğneme konusunda şikâyeti olanlar ile estetik kaygı yaşayan bireyler için çene estetiği uygulamaları yapılmaktadır.
Diş teli ile çene düzelir mi?

Ortodontik tedavi de kullanılan diş telleri, dişlerin yanlış konumlarından ötürü meydana getirdikleri rahatsızlıkları gidermek için uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi kimi zaman kısıtlı da olsa, çene kemiklerinin birbirlerine karşı ve kafa kaidesine olan konumsal sorunlarında giderilmesine fayda sağlamaktadır.

 BURSA ORTOGNATİK CERRAHİ

30 yılı aşkın süredir kusursuz uygulama ve operasyonlara imza atan Prof. Dr. Bülent BAYDAŞ Ortodonti Kliniği, uzman ekip ve ekipmanlarıyla hayal ettiğiniz estetik gülüşünüze ulaşmanız için sizin yanınızda. Yapılacak uzun soluklu tedavi planlamasında sizlerin beklenti ve istekleri daima ön planda olacak ve bu duygular üzerine inşa edilecektir.

BURSA ORTOGNATİK TEDAVİ

Bursa en iyi cerrah aramalarında karşınıza Prof. Dr. Bülent BAYDAŞ diş kliniği çıkması tesadüf değildir. 5000’i aşkın kusursuz tedavi süreciyle emsalleri arasında fark yaratan konumda olan Bülent BAYDAŞ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, sizleri de ideal gülüşünüze kavuşturmak istemektedir. Sizlerde bu kültürün bir parçası olabilirsiniz.

BURSA DİŞ KLİNİĞİ

Önce hasta prensibiyle planlanan tedavilerde estetik kaygıların tamamen giderilmesi için tüm gayretler sarf edilmekte ve hastalar Prof. Dr. Bülent BAYDAŞ Diş Kliniğinden o mükemmel gülüşleriyle ayrılmaktadırlar.

clock-icon-75x75
Çalışma Saatleri
Salı - C.tesi: 09:00 - 18:00
Pazar-Pazartesi: Kapalı
fingerprint-icon-psd-75x75
Hakkımda

Prof. Dr. Bülent BAYDAŞ akademik hayatına Bursa Uludağ Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim dalında "Profesör Doktor" olarak devam etmektedir.